Ervaring pupil

Geplaatst met toestemming van de pupil. November 2014.

Bedankt Stichting Cerato,

Graag wil ik jullie bedanken voor alle hulp en steun die ik heb ontvangen.
Op jonge leeftijd heb ik op school geleerd om geen plezier meer te ervaren in het leren en ontdekken van nieuwe informatie. Vaak kreeg ik mijn schoolwerk voor de week snel af met als gevolg dat er steeds meer werd toegevoegd en ik meer leermateriaal moest afkrijgen om bezig te blijven. Ik heb mezelf aangeleerd om naar mijn lesmateriaal te kijken en daarbij weg te dromen. Pas vlak voor tijd zou ik me inspannen zodat ik het werk voor de dag alsnog zou afkrijgen.
Rond dezelfde leeftijd heb ik een IQ test gedaan waarin uitkwam dat ik een hoog IQ heb. In het voortgezet onderwijs heb ik veel last ervaren van mijn werkhouding omdat het tijd werd om me meer in te zetten voor het leren van al het nieuwe materiaal voor het maken van examens. Niet alleen was het voor mij lastig om er voldoende tijd in te steken, maar ook om het leermateriaal op te nemen. Dit door mijn afwezige houding die ik heb ontwikkeld.
Ik heb me altijd heel erg onzeker gevoeld omdat ik wel degelijk heel erg geïnteresseerd ben in het volgen van een studie en mijzelf daarin wil ontwikkelen. Ook met mijn hoge IQ verwachte ik zeker wel dat ik een studie aan zou kunnen. Ik wilde altijd graag een studie volgen op universitair niveau in de sociale richting en flink in de boeken duiken om hierover te leren. Door de minder goede resultaten die ik behaalde op middelbare schoolleeftijd werd het echter een hele uitdaging om überhaupt aan deze wens te beginnen.

Door mijn matige resultaten en mijn hoge IQ schaamde ik me lange tijd en heb me altijd minderwaardig gedragen. Ik wilde heel graag verder studeren, maar het veranderen van mijn houding en het ontwikkelen van zelfvertrouwen kreeg ik niet voor elkaar. Welke nodig was voor het behalen van een diploma.

Bij jullie was de eerste veilige plek waarin ik mijn schaamte een beetje opzij kon schuiven. Ik voelde me begrepen en ik wist dat de Stichting ervoor was om mij te ondersteunen en te helpen om mezelf verder te ontwikkelen. Niet om me ergens te plaatsen waar er het minste last van mij werd ervaren en wat statistisch de gebruikelijke optie zou zijn.
Door de intensieve begeleiding heb ik een betere structuur ontwikkeld. Ik heb hierdoor meer successen kunnen behalen in mijn studie. Maar nog veel belangrijker is dat ik daadwerkelijk kan zeggen dat ik heel veel vreugde ervaar in mijn persoonlijkheid en de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken. Lange tijd heb ik niet gedacht dit ooit nog te kunnen ervaren.
Ik ben me nu nog steeds aan het ontwikkelen, maar zonder de hulp die ik van jullie heb gehad zou ik niet zo zelfredzaam zijn als dat ik nu ben. Ik heb nu hoop en de mogelijkheid om mezelf in die mate te ontwikkelen als dat ik zelf zou willen. Ik geniet van mijn vervolgstudie en ben jullie dankbaar voor de begeleiding die ik van jullie heb ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Ervaringen ouder/verzorger

Mw. M.V. 2014.

Bent u in het geheel genomen tevreden over de begeleiding van uw kind?
Absoluut zeer tevreden. Hij ging iedere dag met heel veel plezier heen en kwam erg enthousiast terug met verhalen en opdrachten waar voor hem wel uitdaging in zat.

Wat waren de sterke punten in de begeleiding?
Dat ze altijd voor hem klaar stonden. Ook met het oplossen van problemen en het aanreiken van oplossingen. Ook buiten begeleidingstijd om stond men altijd voor hem klaar. Hij kon altijd zijn verhaal kwijt en men ging er heel integer mee om. Hele fijne en liefdevolle mensen en omgeving.

Wat zou er beter hebben gekund in de begeleiding?
Dat zou ik niet weten. Voor mijn gevoel zou het niet beter hebben gekund en is er echt kwaliteit geleverd.