Aanmelden voor zorg door Stichting Cerato verloopt via een verwijzer.
Een verwijzer kan zijn: de gemeente (gebiedsteam, wmo-consulent) de huisarts, een jeugdarts, een gecertificeerde instelling of een medisch specialist.
Wij kunnen u helpen uw weg daarin te vinden.
Het intakegesprek vindt plaats als de zorg aan Stichting Cerato wordt toegewezen en wordt gedaan met ouder(s) en kind of met de jongere zelf als deze 18 jaar en ouder is en dit ook zelf kan. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur waarbij allerlei gegevens over de hulpvrager worden ingevuld of genoteerd die van belang kunnen zijn tijdens de begeleiding.
De zorg vindt bij voorkeur plaats op locatie van Stichting Cerato. Daar is bewust voor gekozen om uit de sfeer van thuis of school in een neutraliteit tot een gewenste ontwikkeling te komen.
Als het wenselijk is dat de zorg thuis of elders wordt gegeven dan wordt daarvoor gekozen.
De eerste paar weken worden gebruikt om een vertrouwensband op te bouwen en als observatieperiode. De observatie is nodig om elkaar te leren kennen en antwoorden te vinden op de wat- en waaromvragen om te komen tot het – hoe op te lossen.
Begeleiding wordt verweven met behandeling waarbij de behandeling aangeeft wat er is en wat er zou moeten gebeuren om meer in balans te komen dat dan verder in de begeleiding zo vaak wordt geoefend dat het in kan slijten tot het tot vaardigheid is ontwikkeld.
Verslaglegging is een belangrijk onderdeel van de zorg die door Stichting Cerato geleverd wordt. Het geeft structuur en betekenis aan de zorg. Van de observatieperiode wordt een observatieverslag gemaakt van waaruit het zorgplan ofwel begeleidingsplan wordt gemaakt met de doelen waaraan gewerkt wordt SMART weergegeven. Dit wordt omgezet naar een leerwerkplan met de geplande activiteiten om aan de doelen te werken. Er wordt per keer een dagverslag gemaakt met de bijzonderheden van die dag, zo mogelijk samen met de cliënt. Deze verslagen worden gebundeld tot een weekverslag (bij meer dan twee contactmomenten per week) of een maandverslag dat gedeeld wordt met de ouders. Drie maal per jaar wordt er een evaluatieverslag gemaakt dat wordt besproken met en ondertekend door ouders.
Overleg bestaat in vele vormen gedurende het hele begeleidingstraject. Intern overleg met collega’s en gedragswetenschappers gepland en ongepland. Extern overleg met ouders, school, gebiedsteam of andere verwijzer, behandelaar en andere hulpverleners die om het kind heen staan.
De nazorg die soms nodig is als een cliënt is uitgestroomd, bestaat uit het zijn van een klankbord en het adviseren of verwijzen. Deze zorg is kosteloos.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/5″ css=”.vc_custom_1571151410663{padding-top: 30px !important;}”][vc_wp_custommenu nav_menu=”17″ el_id=”menu_overde”][vc_single_image image=”916″ img_size=”758 x 315″][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Werkwijze” main_heading_color=”#645e96″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#2e2c67″ main_heading_margin=”margin-bottom:10px;” spacer_margin=”margin-bottom:30px;” el_class=”titel”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row]